Over Kapenga Wonen

Kapenga Wonen is een eigentijds, sterk familiebedrijf met een vestiging in Buitenpost en in de Friese Hoofdstad Leeuwarden.

Bij Kapenga Wonen vind je enorm veel woonwinkel plezier en volop woonideeën voor in het huis. Van nieuwe trends in woonaccessoires tot alles op het gebied van meubelen, slaapkamers, woontextiel en keukens. Je slaagt gegarandeerd bij Kapenga Wonen. Gezellig woonwinkelen is het motto, waar de koffie altijd klaar staat.

Buitenpost
Het eerste pand van Kapenga Wonen opende in Buitenpost in 1968, toen nog "Meubelshowroom Kapenga". Vanaf 1995 hebben Wilma (Kapenga) en Peter Jongschaap de leiding over de vestiging aan de voorstraat 2 - 6 te Buitenpost.

Afbeelding

Peter Jongschaap en Wilma (Kapenga)

Afbeelding

Voorkant Kapenga Wonen Buitenpost

Afbeelding

Entree Kapenga Wonen Buitenpost

Leeuwarden
Kapenga Wonen Leeuwarden is gevestigd in het voormalig pand van Post Interieur & Design. Begin 2015 werd het pand aan de Balthazar Bekkerwei 1 in Leeuwarden gekocht, waarmee een langgekoesterde wens van de familie in vervulling gaat. Na maanden van verbouwing heeft Leeuwarden nu ook een Kapenga Wonen vestiging.

 

Afbeelding

Verbouwing voormalig pand Post Interieur

Afbeelding

Kapenga Wonen Leeuwarden

Afbeelding

Sfeerimpressie Kapenga Wonen Leeuwarden

In 2017 breidt Kapenga Wonen in Leeuwarden uit van 10.000 m2 naar 20.000 m2 oppervlakte. Woonboulevard Leeuwarden aan de Voltastraat sluit zijn deuren en de winkels verhuizen naar de aanbouw van Kapenga Wonen. Door de omvang van de winkel en breed aanbod van woonmerken veranderd in 2017 ook de naam van Kapenga Wonen naar Woonboulevard Kapenga. Eind augustus 2017 opent Woonboulevard Kapenga met zijn 'nieuwe merken' de deuren voor publiek. De officiële opening staat gepland voor woensdag 4 oktober 2017, vanaf dan zijn de gehele merkencollecties te bekijken.

Het verhaal van Kapenga

Het verhaal van Kapenga begint in februari 1934 met (opa) Sikko Kapenga in Sint Annaparochie met het “Bildtsch Meubelhuis". Een eigen meubelmakerij annex stoffeerderij. Twee ondernemende mensen die het vak verstonden: Sikko als meubelmaker en echtgenote oma Henderika als naaister. De start was in de crisisjaren. Pas na enkele moeilijke jaren kon men in 1936 gaan investeren in machines en groeide de zaak gestaag. De oorlogsjaren kwam men goed door. Alles kwam op de bon, maar door de eigen gemaakte meubels te ruilen tegen bijv. olie en meel konden de eindjes aan elkaar geknoopt worden.

Lees hier meer over de geschiedenis van de Kapenga familie.