De maand van Kening fan 'e Greide

De maand van 'In the Greenhouse'

Leeuwarden is culturele hoofdstad 2018. Door lidmaatschap van de Club2018 ondersteunen we Leeuwarden, als culturele hoofdstad een jaar lang! Elke maand vind je bij ons een stijlpodia met een cultureel (Fries) thema.

Maand Mei: 'Romantiek in het Noorden'

In de stijlpodia deze maand: een knipoog naar de tijd van vroeger. Ronde vormen, sierlijke meubels en rustige en zachte materialen.


Thema's aflopen maand(en):

Maand April: 'In the Greenhouse'

In de stijlpodia deze maand: het botanische gevoel! Veel groen!

In de greenhouse           

Maand maart: KENING FAN 'E GREIDE

In de stijlpodia deze maand: Nederlands topdesign in de mooie groene kleur van het landschap. Een knipoog naar het voorjaar! Frisse en vrolijke kleuren! Centraal staat de Pode bank Fold, ontworpen door Roderick Vos (2016). De naam Fold ontleent dit ontwerp aan het het 'gevouwen' karakter. Pure eenvoud en uitstekend zitcomfort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Maand februari: MATA HARI

Beroemde Mata Hari, haar echte naam Margaretha Geertruida Zelle is van oorsprong een Friezin. Mata Hari groeide op in een welgestelde familie en trouwde met een legerofficier. Ze kreeg twee kinderen, een jongen en een meisje. Ze ontvluchte een wreed huwelijk en begon een carrière als exotisch danseres in Parijs. In Parijse nachtclubs trad ze op onder de artiestennaam Mata Hari, wat staat voor 'oog van de dag.

Mata Hari, altijd omringt door weelde en rijkdom. Bekend om haar ijdelheid en contante behoefte aan luxe, niets was haar te gek!

De stijlpodia

Centraal op de stijlpodia van Mata Hari staat hoekbank Rubi van XOOON (zowel in Leeuwarden als Buitenpost verkrijgbaar), deze bank is verleidelijk, zacht en sensueel. Een prachtige bank om te zien in een zachte veloursstof. In de stijlstudio zie je veel terug van de weelde waarin ze leefde. Veel goud, swarovski stenen en zachte stoffen. Ook is er een kaptafel gestyled, wat haar ijdelheid symboliseert.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding